infotéka Tárgyi eszköz

infotéka Tárgyi eszköz

A Tárgyi Eszköz nyilvántartó program segítségével eszközszám-korlátozás nélkül végezheti el a befektetett eszközök kezelésével kapcsolatos feladatokat, akár hálózatos környezetben is.

Bonyolult területhez egyszerű alkalmazás!

A Tárgyi Eszköz nyilvántartó program nyilvántartása, és ezen belül az eszközök értékének folyamatos nyilvántartása, az értékcsökkenés módszerének, fajtájának és összegének megállapítása, a számvitel egyik legbonyolultabb területe, tehát nem mindegy milyen program segítségével vezetjük a nyilvántartásokat. A nyilvántartások vezetésének helyessége nagyban befolyásolja a könyvelt vállalkozás üzleti eredményét, piaci értékét és az adóellenőrzések eredményét is. Nagyon sok adóhiány megállapítás születik a nyilvántartások hiányosságai miatt!

Megfelelés az érvényes adó- és számviteli törvénynek

A Tárgyi Eszköz nyilvántartó program segítségével eszközszám-korlátozás nélkül végezheti el a befektetett eszközök kezelésével kapcsolatos feladatokat, akár hálózatos környezetben is. Többcéges verzió esetén sem a cégek, sem a felhasználók száma nem limitált. A Tárgyi Eszköz nyilvántartó program alkalmas az érvényes adó-, illetve számviteli törvény által előírt nyilvántartási kötelezettség teljesítésére és az értékcsökkenési számítási feladatok elvégzésére. Az eszközök gazdasági egységenként is nyilvántarthatók, valamint lehetőség van tartozékok nyilvántartására is.

Többféle értékcsökkenés-számolási mód

Az elszámolás történhet adótörvény- és számviteli törvény szerint is, a vizsgált időszak pedig lehet napi, havi, negyedéves és éves. Az értékcsökkenés számolási módja lehet lineáris, degresszív, teljesítményarányos, abszolút összegű, továbbá évenkénti leírást állandó összeggel csökkentő. A program a beruházás kezdetétől használható, alkalmas a beruházások későbbi aktiválására éppúgy, mint az azonnali üzembe helyezésre.

Tételes listák, összesítő táblázatok, közvetlenül a könyvelésnek

A tárgyi eszközökhöz főkönyvi számokat is megadhatunk, így a különböző mozgások a könyvelésnek akár közvetlenül is átadhatók, listázhatók. A tárgyi eszközökhöz munkaszámot is rendelhetünk. A tételes listákon, vagy összesítő táblázatokon megjelenítendő mezőket igényeinknek megfelelően választhatjuk ki, s ezeket a listákat, táblázatokat, saját listaként eltárolhatjuk, így bármikor előhívhatjuk őket a jövőben.

Segítség az év végi zárási munkálatokhoz

A saját listákon kívül leltározási, állományba vételi, selejtezési listákat, valamint tárgyi eszköz kartont is tudunk listázni HTML vagy .pdf formátumban. Jelentősen megkönnyíti az év végi zárási munkálatokat, hogy a kiegészítő mellékletben bemutatandó eszközök mozgástáblája, illetve a társasági adóbevallás tárgyi eszköz táblája egyaránt elkészíthető. A Tárgyi Eszköz nyilvántartó program megoldja a fejlesztési tartalékkal kapcsolatos nyilvántartási feladatokat is.

Beépített súgó ad választ a felmerülő kérdésekre

Míg a telepítést intelligens magyar nyelvű szoftver segíti, a használat közben felmerülő kérdésekre nem csak a dokumentációban talál választ, hanem beépített súgó is támogatja a felhasználót a nyilvántartó program megismerésében és lehetőségeinek kihasználásában.

Egységes ügyviteli csomag

A Tárgyi Eszköz nyilvántartó program az Infotéka Kft. által fejlesztett egységes 32 bites ügyviteli csomag modulja. Ennek a csomagnak a már telepített és használt részeit felismeri és felhasználja a működés során, a törzsállományok közösek. 

Rendszerkövetelményekhez katt ide!

Egycéges Többcéges
Vásárlás napjától számított 1 év automatikus szoftverkövetés
Korlátlan számú könyvelhető cég
Korlátlan számú felhasználó
8 féle értékcsökkenési mód használata
  • lineáris
  • kisértékű egyösszegben
  • degresszív
  • teljesítmény arányos bruttó alapján
  • évenkénti leírást állandó összeggel csökkentő
  • abszolút összegű
  • állandó kulccsal meghatározott nettó alapján
  • termeléssel arányos nettó alapján
Törzsadatok exportálása évnyitáshoz
Számlatükör testreszabása
Eszköz költségek munkaszámra
Eszközcsoport (automata kontírozás) használata
Várható értékcsökkenés kiszámolása akár több évre vetítve
Az egyénileg összeállított listák mentés után bármely cégben felhasználhatók
Az egyénileg összeállított táblák mentés után bármely cégben felhasználhatók
Értékadatok átadása az infotéka könyvelő programnak
Leltározási lista
Nyilvántartó lap
Értékcsökkenés számolása havi, negyed-, fél-, és éves intervallum szerint
Mérleg melléklet listára
Segédlet a TAO-hoz
Azonos eszközök csoportos rögzítése (korlátlan darabszám)
Azonos eszközök csoportos kivezetése (korlátlan darabszám)
Eszközök exportálása a Kontír.NET programba
Letölthető súgó

Címünk

Infotéka Software Kft.
2000 Szentendre,
Nefelejcs utca 4/B.Értékesítés

Telefon: +36 1 452 1050
Mail: info@infoteka.hu
Fax: +36 1 452 1054

infotéka WEBBÓN


NOD32 Antivírus